2013 m. vasario 24 d., sekmadienis

Mielinis pyragas: Šimtalapis

Tai gi mano pirmas ir oficialus įrašas .Chi chi :D
O mano pirmas kepinys Šimtalapis .Keptas pirmą kartą , pagal pačios sumastytą receptą. Skonis labai šimtalapiškas , tik tiek , kad be aguonų, o kas dėl tekstūros tai jau visai kita tema , kadangi kaip jau rašiau receptas iš mano vaizduotės…na nepavyko man išgauti sluoksnių, nes per plonai kočiojau ir išvis viską dariau iš vieno gabalo kaip sluoksniuotos tešlos. taip sakant atvirkščiai :D

Tešla:
2 stiklinės miltų(mano 1 st. tūris yra 200g. tiesą  sakant naudoju matavimo puodelį)
pusė stiklinės šilto pineo(galima ir truputi daugiau šliūkštelti)
25 g. šviežių mielių
1 kiaušinis
4 v.š. cukraus


Mieles reikia ištrinti su cukrumi ,kol gaunasi skystimėlis, tada supilti šiltą pieną ir išmaišyti. Įmušti kiaušinį ir gerai išplakti, o tada pamažu po nedilelį kiekį dėti ir maišyti sijotus miltus ( geriausia kai miltai būna persijoti keletą kartų). Tešlą minkyti , kol nebekibs prie rankų, iš tešlos padaryti burbuliuką ir uždengus rankšluoščiu padėti šiltesnėjė vietoje pakilti (valanda ar dvi).


Įdarui:
120g cukraus
Pora saujų razinų
300g sviesto (tirpinto)


Aš pakilusia tešlą,plonai iškočiojau ir aptepiau lydytu sviestu , lenkiau per puse vėl kočiojau, tepiau sviestu, pabarsčiau cukrumi. Procesą pakartojau daug kartų(na tiksliau tol kol baigėsi cukrus). Cukraus barsčiau į kas antrą sluoksnį , razinas ant tešlos sudėjau paskutines . Ant iškočioto sluoksnio tolygiai paskleidžiau razinas , sudėjau likusį cukrų, uždėjusi lapą kepimo popieriaus ir pakočiojau , kad razinos įsispaustų į tešlą, tada viską suvyniojau į cigarą ir susukau spirale, aptepiau kiaušinio plakiniu net galima aptepti pienu ar tuo pačiu lydytu sviestu ir pašauti į orkaite . Aš kepiau 200 laipsniu t. gal pusė h, tačiau dėl laiko neesu tikra. Ar pyragas iškepęs galima pamatyti pagal parudavusį jo viršų arba apačią ir  Skanaus :D

Ir pabaigai norėčiau pasakyti, tiksliau parašyti , kad nors tai ir nėra teisingas receptas , bet nuo to jis tikrai ne blogesnis ir skonis ir kvapas jo labai geras ir teisingas, tad pirmyn į virtuvę , mano prijuostuoti draugai :D

3 komentarai:

  1. Bet tai kad cia nieko bendra su simtalapiu neturi..Man simtalapis tai be galo sudetingas kepinys su daaaug lakstu, po viena istasytu ir zinoma dar begalo daug aguonu. Cia tiesiog manau sknaus mielinis kepinys :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man pavadinimas taip pat užkliuvo, kur šio pyrago šimtai lapų? :) O atrodo skanus pyragas, ypač prie tos stiklinės pieno!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gaminau pagal močiutės nurodymus. Gavosi kaip gavosi, net ir be sluoksniu , dėl sviesto jis turėjo savo šimtalapišką, skonį. Ką padarysi toks jau tas pirmas kartas, kitą kartą būtinai darysiu pagal teisinga receptą, kiekvieną gabaliuką atskirai kočiosiu:).Bet mano manymu svarbiausias procesas, ir džiaugsmas kurį teikia procesas :).

    AtsakytiPanaikinti