2014 m. liepos 30 d., trečiadienis

Cinamoniniai keksiukai

Skonis aplink pasaulį

Bevalgant šiuos keksiukus į galvą atėjo mintis, kad po kurio laiko kažkas tokių pat keksiukų paragaus kažkur Palangoje ,Dainavoje ar Viršuliškėse.Bet kurioje pasaulio vietoje jaus tai ką dabar jaučiu aš būdama savo namuose.Mintis , kad tavo kūrinys kažkur kitur gali džiuginti žmones yra nuostabi.

Skonis- tradicijos, kultūra, istorija, požiūris ir visa tai  jūsų namuose ant jūsų stalo . Skonis keliaujantis iš kartos į kartą ar iš vienos šalies į kitą.Argi ne puiku, kad pyragas kuris patiko Čiarliui Čaplinui,  gali atsidurti ir ant jūsų stalo.
Bet, kad ir kokia kūrybinga ir džiuginanti yra konditerija , mums kepėjams ji būtu niekis be skaičių ir matų, nes jie suteikia galimybę įamžinti tuos skanius atradimus.




O dabar receptas paprastas ,bet toli gražu ne prastas  ir beveik sveikuoliškas.Ir nepaisanto to, kad kiaušinių čia nė kvapo ,jie vistiek gaunasi purūs ir minšti :)...




Keksiukai su cinamonu bet be kiaušiniu

  • 250 ml pieno ;
  • 1 a.š. acto ;
  • 83 g. aliejaus ;
  • 150 g.cukraus ;
  • 2 a.š. vanilinio cukraus ;
  • 310 g. miltų ;
  • 2 v.š.krakmolo ;
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių ;
  • 0,5 a.š. ciberžolės( nėra būtina, aš naudojau dėl spalvos)
  • 1 a. cinamono.
  • žiupsnelis druskos

Paruošimas:

1.Į pieną (tik šviežia , nes pastovėjusi gali sutraukti ir tuomet turėsite varškytės) įpilkite acto , pamaišykite ir atidėkite į šalį
2. Į pirmą indą persijoti miltus , kepimo miltelius ,ciberžolę bei cinamona.
3. Į antra indą supilti aliejų ,cukrų ir vanilinį cukrų, viską išmaišyti ir įpilti pieno bei acto mišinį, viska gerai išmaišyti.Galiausiai į šį mišinį keliauja miltai , kepimo milteliai,ciberžolė, cinamonas bei žiupsnelis druskos.
4.Viską gerai išmaišyti ir su šaukštu ar ledų kaušeliu sudėti keksiukų formeles.
5.Orkaitę įkaitinkite iki 180 C ir kepkite apie 20 min.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą