2014 m. birželio 3 d., antradienis

Kaip gimsta staigmena ?





Kaip  gimsta staigmena ?
Žiupsnis po žiupsnio ,
Šaukštas po šaukšto ,
Sluoksnis po sluoksnio ,
Rūpestingais  patepimai s ,
Ir švelniais  prisilietimais.


Šį kartą  mano staigmena skirta mylimiausioms mano mamoms.
Mamai ir Močiutei.



19 cm. skersmens formai .
Biskvitui:  (norma 1biskvitui, bus reikalingi 2)
3  kiaušiniai
115 g. cukraus
1  a.š. (arbatinis šaukštelis)  vanilinio cukraus
33g . aliejaus (2 valgomi šaukštai)
130 g. miltų
2 a.š. kepimo miltelių

Kiaušinius kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti iki purumo , tada supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
Atskirame inde kelis kartus gerai persijoti miltus ir kepimo miltelius  .
Miltus dalimis atsargiai įmaišyti į kiaušinių plakinį (rankiniu būdu, kad neišbaidytumėte susidariusiu oro burbuliukų)
Tešlą supilti į pasirinktą kepimo formą  ir kepti iki 180 C apie 17 min.
O čia įdedu man labai pasitarnavusį triuką kaip greitai ir lengvai išimti biskvitą iš formos , imkit ir naudokitės
 http://www.sweetlavenderbakeshoppe.com/2012/08/how-to-make-sure-cake-doesnt-stick-to.html
Ar biskvitas iškepęs sužinosite į jo centrą įsmeigę medinį pagaliuką, jei ištrauksite sausą , biskvitas iškepęs.



Sirupas:
apie stiklinę vandens
cukraus
brendžio

Čia jau viską reguliuokite pagal skonį norite saldesnio sirupo dėkit daugiau cukraus, ne tokio saldaus – mažiau, taip pat ir su brendžiu, žodžiu ragaukite .Tik ne per daug :)


Griliažas:
150 g. Pasirinktu riešutų (naudojau žemės) 
200 g. Cukraus


Pakepinkite riešutus kol šie gražiai paruduos.
Keptuvėje ištirpdyti cukrų, ant silpnos ugnies kaitinkite kol įgaus rusvą spalvą (su cukrumi elkitės atsargiai nes patekęs ant odos oj kaip nudegina) tada suberkite riešutus viską išmaišykite ir sudėkite į aliejumi ištepta skardą ar lėkštę.
Griliažui visiškai atvėsus suskaldykite jį į smulkesnius gabaliukus, toliau galite arba pasinaudojus kočėlu iškočioti iki norimo dydžio trupinėlių arba į pagalbą pasitelkti kavamalę ar blenderį susmulkinti iki norimo dydžio.



Kremas:
750 g. grietinėlės
Cukraus pagal skonį, ragaukite
1,5 a.š. vanilinio cukraus


Į grietinėlę sudėkite cukrų ir vanilinį cukrų, viska išmaišykite ir plakite iki standumo.


Papuošimui:
Apie  150 g grietinėles
3-5 valgomi šaukštai rududu arba virto kondensuoto pieno,
Gėlių žiedų ar/ir pumpurėlių
Rududu gerai išsukite, kad masė būtų vientisa , be gumulėlių, įdėkite šaukštą ar du grietinėlės išmaišykite.
Atskirame inde išplakite grietinėle iki standumo, atsargiai sumaišykite su rududu .


Torto surinkimas :
 Biskvitą perpjauti į dvi dalis , biskvito lakštą sulaistyti sirupu, gausiai apibarstyti  griliažo trupiniais,užtepti sluoksnį grietinėlės ir dėti kitą lakštą.Prosesą  kartoti tol kol sutepsite visus biskvito lakštus.Tortą  šiek tiek paspausti, jei reikia palyginti.Jei liko kremo juo aptekite torto viršų bei šonus , supakuokite ir pašaukite nakčiai į šaldytuvą , kad subręstų.Subrendusį tortą aptepkite kremu bei papuoškite gėlėmis.







Staigmena paruošta.


O kam bus skirta Jūsų staigmena ?
 
 

2 komentarai: