Kaip gimsta staigmena
?
Žiupsnis po žiupsnio ,
Šaukštas po šaukšto ,
Sluoksnis po sluoksnio ,
Rūpestingais
patepimai s ,
Ir švelniais
prisilietimais.
Šį
kartą mano staigmena skirta
mylimiausioms mano mamoms.
Mamai ir Močiutei.
19 cm. skersmens formai .
Biskvitui: (norma 1biskvitui,
bus reikalingi 2)
3 kiaušiniai
115 g. cukraus
1 a.š.
(arbatinis šaukštelis) vanilinio cukraus
33g . aliejaus (2 valgomi šaukštai)
130 g. miltų
2 a.š. kepimo miltelių
Kiaušinius kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi
išplakti iki purumo , tada supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
Atskirame inde kelis kartus gerai persijoti miltus
ir kepimo miltelius .
Miltus dalimis atsargiai įmaišyti į kiaušinių
plakinį (rankiniu būdu, kad neišbaidytumėte susidariusiu oro burbuliukų)
Tešlą supilti į pasirinktą kepimo formą ir kepti iki 180 C apie 17 min.
O čia įdedu man
labai pasitarnavusį triuką kaip greitai ir lengvai išimti biskvitą iš formos ,
imkit ir naudokitės
http://www.sweetlavenderbakeshoppe.com/2012/08/how-to-make-sure-cake-doesnt-stick-to.html
Ar biskvitas
iškepęs sužinosite į jo centrą įsmeigę medinį pagaliuką, jei ištrauksite sausą
, biskvitas iškepęs.
Sirupas:
apie stiklinę vandens
cukraus
brendžio
Čia jau viską reguliuokite pagal skonį norite saldesnio
sirupo dėkit daugiau cukraus, ne tokio saldaus – mažiau, taip pat ir su
brendžiu, žodžiu ragaukite .Tik ne per daug :)
Griliažas:
150 g. Pasirinktu riešutų (naudojau žemės)
200 g. Cukraus
Pakepinkite riešutus kol šie gražiai paruduos.
Keptuvėje ištirpdyti cukrų, ant silpnos ugnies kaitinkite
kol įgaus rusvą spalvą (su cukrumi elkitės atsargiai nes patekęs ant odos oj
kaip nudegina) tada suberkite riešutus viską išmaišykite ir sudėkite į aliejumi
ištepta skardą ar lėkštę.
Griliažui visiškai atvėsus suskaldykite jį į smulkesnius
gabaliukus, toliau galite arba pasinaudojus kočėlu iškočioti iki norimo dydžio
trupinėlių arba į pagalbą pasitelkti kavamalę ar blenderį susmulkinti iki
norimo dydžio.
Kremas:
750 g. grietinėlės
Cukraus pagal skonį, ragaukite
1,5 a.š. vanilinio
cukraus
Į grietinėlę sudėkite cukrų ir vanilinį cukrų, viska
išmaišykite ir plakite iki standumo.
Papuošimui:
Apie 150 g grietinėles
3-5 valgomi
šaukštai rududu arba virto kondensuoto pieno,
Gėlių žiedų ar/ir pumpurėlių
Rududu gerai išsukite, kad masė būtų vientisa , be
gumulėlių, įdėkite šaukštą ar du grietinėlės išmaišykite.
Atskirame inde išplakite grietinėle iki standumo,
atsargiai sumaišykite su rududu .
Torto surinkimas :
Biskvitą perpjauti
į dvi dalis , biskvito lakštą sulaistyti sirupu, gausiai apibarstyti griliažo
trupiniais,užtepti sluoksnį grietinėlės ir dėti kitą lakštą.Prosesą kartoti tol
kol sutepsite visus biskvito lakštus.Tortą
šiek tiek paspausti, jei reikia palyginti.Jei liko kremo juo aptekite
torto viršų bei šonus , supakuokite ir pašaukite nakčiai į šaldytuvą , kad
subręstų.Subrendusį tortą aptepkite kremu bei papuoškite gėlėmis.
Staigmena paruošta.
O kam bus skirta Jūsų staigmena ?
Tortas, be abejo, atrodo gardžiai, bet užvis labiau man patinka jo papuošimas:)
AtsakytiPanaikintiAčiū :)
Panaikinti